Funktion
Arbejdssted

Læs mere om den store restrukturering af hel organisationen CPLOL - der samler næsten alle de europæiske logopædiske foreninger.
Du kan også læse om, hvad der arbejdes på i øjeblikket og hvad du kan bruge CPLOL til.

Læs nyhedesbrevet her og læs mere om CPLOL her

Sæt kryds i kalenderen. 
 
Dr. Susan Ebbels besøger København d. 6.og 7. november, hvor hun bl.a. vil berige os med den seneste forskning om udredning og behandling af sproglige vanskeligheder. Hun vil ligeledes holde en workshop om shape coding. Antallet af pladser er begrænset begge dage.
 
Det foreløbige program er:
 
6/11: seminar om sproglige vanskeligheder
7/11: workshop om code shaping
 
Hold øje med ALFs hjemmeside og Facebook for flere oplysninger om begge dage. Eller tilmeld dig ALF's nyhedsbrev -så før du oplysninger direkte i din indbakke.
 

Vil du også gerne downloade eller printe handouts hjemmefra, så vil disse løbende blive oploadet på denne side, som oplægsholderne sender dem.

Det er ikke et krav fra ALF til oplægsholderne, at de skal sende handouts eller slides på forhånd og nogle ønsker slet ikke at udlevere disse. Det er helt op til oplægsholderne selv, hvad de ønsker at dele med deltagerne og hvornår.

Handouts til efteruddannelseskurset på Nyborg Strand 2018

venligst

Webmaster

Så er dokumenterne klar til ALFs generalforsamling mandag den 9. april 2018 kl. 20.00 på Hotel Nyborg Strand.

Vi glæder os til at se jer.

Venligst

ALFs bestyrelse

Nu kan medlemmer af ALF også få glæde af deres medlemskab i hjemmet, da vi forsøger os med afholde af webinarer - allerede i april 2018.

Læs mere her

Socialstyrelsen har samarbejdet med mange interesseorganisationer, herunder ALF, og eksperter fra praksis, og nu er "Forløbsbeskrivelsen for børn med verbal dyspraksi" endelig offentliggjort.

Du kan downloade publikationen her

I Dansk Audiologopædi fra oktober 2017 finder I en anmeldelse af:
"Uddannelse og skriftsprogsvanskeligheder -
grundbog i lektiologisk pædagogik".
Denne anmeldelse var oprindeligt endnu længere og kunne derfor ikke blive bragt i bladet i sin fulde længde, hvorfor vi deler den med jer her.
God fornøjelse.
Læs hele anmeldelsen her

 

 

Du skal have lyst til at gå ind i det spændende arbejde med bladet, som blandt andet indebærer:

- samarbejde med de 2 andre redaktionsmedlemmer
- udvælge manuskripter til artikler
- distribuere anmeldereksemplarer af nye fagbøger eller selv anmelde dem
- stå for kontakten til trykkeriet angående produktion af bladet

ALF kan ikke tilbyde løn. Men du får fri deltagelse i ALFs årlige kursus på Hotel Nyborg Strand og er desuden velkommen til at deltage i de regionale kurser og i ALFs bestyrelsesmøder efter ønske og behov.
Hvis du er interesseret, så kontakt redaktør Marianne Schmidt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller formand Per Nielsen Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 25 oktober 2017.

Projektopgave

ALF-Webinarer – Mød foredragsholderen hjemme hos dig selv på din computer!

Vi vil i ALF’s bestyrelse gerne prøve kræfter med en ny kursusform, der kan styrke foreningens efteruddannelsesindsats og kursusvirksomhed. Mange af foreningens medlemmer har formentlig allerede kendskab til virtuelle møder eller seminarer via internettet – ”webinarer” – hvor man på et bestemt tidspunkt logger på sin computer, derhjemme eller på arbejde, og så har mulighed for at deltage i et fagligt foredrag eller arrangement sammen med andre medlemmer, uden at skulle ud af huset og bruge tid og penge på transport mv.

Vi vil fra bestyrelsens side gerne afprøve, om der er interesse for denne kursusform blandt medlemmerne.

ALF’s bestyrelse og kursusudvalg kan ikke løfte denne opgave alene, så vi søger en person, der vil påtage sig at løbe opgaven i gang som et projekt.

Projektet skal resultere i følgende:

  • Beskrivelse af den nødvendige teknologi, bl.a. webtransmission, kamera, mikrofon, praktisk medhjælp ved optagelse/afvikling mv.
  • Vurdering af om foredragene skal optages på forhånd eller sendes ”live”
  • Beskrivelse af muligheder for interaktion med publikum
  • Konkret plan for indhold i og afvikling af de 2-3 første ALF-webinarer

Det faglige indhold i Webinar-projektet skal koordineres med repræsentanter fra ALF’s kursusudvalg.

Den økonomiske ramme for projektet er som udgangspunkt et honorar på ca. 30.000 kr. samt ekstra midler til indkøb af nødvendigt udstyr.

Hvis du er interesseret i at byde ind på projektet, så send dine ideer i form af en kort projektbeskrivelse til formand for ALF, Per Nielsen, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – senest den 20. oktober 2017.

De to hjerneforeninger Hjerneskadeforeningen og Hydrocephalusforeningen har besluttet at forene kræfterne fremover. “Det eneste rigtige skridt at tage”, siger henholdsvis næstformand i Hydrocephalusforeningen, Lea Lykkegaard og direktør i Hjerneskadeforeningen, Morten Lorenzen.

I Danmark findes adskillige patientforeninger, som har sygdomme og skader i hjernen som sit særlige område. To af dem har taget initiativ til en sammenlægning – fordi det er den rigtige vej at gå.

– Det er det eneste rigtige skridt at tage. Vi har i længere tid haft et tæt samarbejde og har erfaret, at der er mange sammenfald i vores arbejde, og at vores medlemmer stort set kæmper med de samme problemstillinger. Men vi er mange organisationer på hjerneområdet, og vi kan komme til spænde ben for hinanden. Derfor har vi besluttet at gå all-in i det her. Vi tror på, at det er sådan vi bedst varetager vores medlemmers interesse og giver støtte til flest muligt, som har behov for det, siger Lea Lykkegaard

Liv, der reddes, skal også leves
De to foreninger er helt enige om at fortsætte sammen under navnet Hjerneskadeforeningen.

– Vi har det sådan, at vi skal bruge de ressourcer, vi har, på vores medlemmer. Det vil sige, at vi skal hjælpe og støtte medlemmerne, oplyse befolkningen om livet med en hjerneskade og påvirke politikerne til at sikre bedre vilkår. Ingen af os har ønsket at tage ressourcer fra de opgaver for at lave nyt logo og brevpapir. Vi vil jo det samme, nemlig at sikre, at de liv, der bliver reddet, også kan leves, siger Morten Lorenzen.

Sammenlægningen betyder organisatorisk, at Hydrocephalusforeningen frivilligt nedlægger sig selv, og medlemmer overgår til Hjerneskadeforeningen. Det har begge bestyrelser nikket ja til uden lang
betænkningstid. For de hydrocephalusramte betyder det blandt andet, at de omgående får adgang til hjælp fra Hjerneskadeforeningens socialrådgivere og de mange aktiviteter, som foregår rundt om i
landet.

Hydrofamilien består
En vigtig opgave i forbindelse med sammenlægningen har været at sikre at det stærke sociale netværk, som hydrocephalus-medlemmerne har i dag, bliver bevaret. Netværket fortsætter under navnet #hydrofamilie, som bliver en landsdækkende gren af Hjerneskadeforeningen på linje med blandt andet dens ungdomsgren Hovedtropperne. Foreningerne håber med sammenlægningen at kunne  inspirere flere foreninger med fælles interesser til at søge mod og styrke hinanden.

– Det vil være dejligt, hvis vi på sigt kan være med til at samle flere hjerneforeninger, enten ved sammenlægninger eller meget nære samarbejder, så vi kan stå endnu stærkere, siger Morten Lorenzen

Kontakt

Lea Lykkegaard, næstformand i Hydrocephalusforeningen
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Morten Lorenzen, direktør i Hjerneskadeforeningen
morten@hjerneskadeforeningen.dk

Side 1 ud af 2