Funktion
Arbejdssted

CPLOL har kontaktet den Europæiske kommission for at få gældende retningslinier for logopæder under Convid-19.

I dette dokument kan I læse kommissionens svar til CPLOL, og dermed alle os andre:

"Speech-Language therapy services during Covid-19 pandemic"

 

 

Kære logopæder

Gennem CPLOL, som ALF er medlem af, har vi modtaget følgende dokument fra den europæiske kommission, vedr. det logopædiske arbejde på tværs af grænser.

Vi ser en nu hverdag i møde, og derfor kan anbefalingerne være ganske relevant, også for logopæder, der "kun" arbejder i Danmark.

Læs dokumentet her: "Guidance on free movement of health professionals and minimum harmonisation of training in relation to COVID-19 emergency measures – recommendations regarding
Directive 2005/36/EC"

På vegne af ALF
Webmasteren

ALF har også fået en henvendelse fra IALP, som vi også er medlem af.
På deres hjemmeside, kan du finde litteratur og eks. på evidensbaseret praksis i flere områder indenfor det audiologopædiske arbejde:
"Dear Colleagues of the Affiliated Societies,
 
The Multilingual-Multicultural Affairs Committee (MMAC) of the International Association of Communication Sciences and Disorders (IALP) has recently published informed, evidence based answers for common questions by Speech and Language Pathologists or Caregivers about:
 
- Child Language Development and Developmental Language Disorder
- Parent and Caregiver Concerns
- Teaching in a Diverse Classroom
- Progressive Aphasia and Alzheimer's Disease
 
For those that may have queries about speech and language support for multilingual populations.
 
All four documents are #openaccess and available for download:
ialpasoc.info/faqs/...
 
We appreciate everybody's interested in sharing our work widely as we consider these evidence-based answers need to be freely accessible across the globe. Please help disseminate the information by spreading the link to the documents.
 
Thank you.
 
On behalf of the MMAC,
 
Prof. Dr. Wiebke Scharff Rethfeldt
Board Member and Chair of the Multilingual-Multicultural Affairs Committee
International Association of Communication Sciences and Disorders (IALP)"

Dear members of CPLOL (Når du er medlem af ALF, er du også medlem af CPLOL)

We are very excited to announce the joint webinar between CPLOL and the American Congress of Rehabilitation Medicine. No preregistration is required and all webinars are available for free within 24 hours after the live presentation.

For and overview of the webinars, click here: https://acrm.org/resources/coronavirus-pandemic/acrm-pandemic-webinar-series/

To join the webinar you can click here. https://global.gotomeeting.com/join/954476493

The presentation is about 40 minutes long, followed by a 20 minute Q & A. I will be moderating the presentation and you can ask questions in the chat feature of the Go to Meeting platform.

On behalf of the CPLOL board.

Kære alle
Vi håber, at I har det godt i denne usædvanlige tid. Vi er kede af, at NS blev aflyst, men er fuld i gang med at planlægge spændende kurser og workshops i efteråret. I den forbindelse vil vi gerne gøre jer særligt opmærksomme på et arrangement, der bliver afholdt i oktober.
ALF har meget fokus på børn med udviklingsmæssige sprogforstyrrelser og hvilke indsatser, børnene modtager i kommunalt regi. Derfor afholder vi en temadag d. 7/10 fra kl. 10-16.30 på Nyborg strand, hvor vi gerne vil invitere PPR-chefer/teamledere, ledende talehørekonsulenter samt fagkoordinatorer for logopæder til en spændende dag om børn med udviklingsmæssige sprogforstyrrelser og indsatser med oplæg fra bl.a. Rikke Vang Christensen.
Da det bliver et travlt efterår pga. den nuværende situation, må I derfor gerne allerede nu sprede budskabet til jeres teamledere, chefer og koordinatorer og reservere dagen.  I kan holde jer løbende opdateret på Facebook og her på vores hjemmeside.
Arrangementet bliver gratis, og I vil få nærmere oplysninger snart. Ved spørgsmål, ret henvendelse til Sahra Mengal på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Varmeste hilsner fra bestyrelsen i ALF

 
På baggrund af regeringens tiltag dags dato, vedr. forebyggelse af spredning af Coronavirus, vælger bestyrelsen at aflyse generalforsamlingen, der som vanligt var planlagt til at ligge i forbindelse med efteruddannelseskurset på Nyborg Strand.
Bestyrelse vil planlægge en ekstraordinær generalforsamling når vi skønner det praktisk og sikkerhedsmæssigt muligt.
 
Mvh
Bestyrelsen
ALF
 
Kære deltagere på ALFs efteruddannelseskursus på Nyborg Strand.
 
På baggrund af myndighedernes udmelding, her til aften, vedrørende tiltag for at undgå yderligere spredning af Coronavirus, er vi selvfølgelig nødt til at aflyse vores årlige efteruddanneselskursus på Nyborg strand!
Vi er både en større gruppe end de maksimale 100 personer og hovedparten af os er allerede, eller vil blive, pålagt at blive hjemme, så vi vil alligevel ikke kunne deltage.
En række udenlandske oplægsholdere og deltagere har desuden aflyst pga. restriktioner i deres hjemlande.
ALF kan på nuværende tidpunkt ikke sige noget om økonomien ift  aflysningen, men vi vil mene, at det kan anses som en force majeure begivenhed. Vi er ved at afklare konsekvenserne i dette.
Husk gerne at bestyrelsen og kursusudvalget arbejder frivilligt, og vi vil besvare spørgsmål om økonomi, hurtigst muligt og melde direkte ud til de tilmeldte kursusdeltagere, så snart vi ved mere.
Vi er naturligvis kede af at aflyse, men ligesom resten af samfundet, er vi alle selvfølgelig nødt til at passe på hinanden og undgå unødig smittefare.
Vi håber, at se jer til næste års efteruddannelseskursus eller i andre sammenhænge.
 
Mvh.
Bestyrelsen
ALF

Vil du dele ud af dine forskning, projekter, erfaringer, gode ideer, holdninger eller har du spørgsmål, som er relevante for logopædien og logopæder?
Så modtager Audiologopædisk forening  MEGET GERNE MANUSKRIPTER TIL ARTIKLER ELLER DEBATINDLÆG, SOM KAN BRINGES I BLADET Dansk Audiologopædi.

Deadlines: 1.2., 1.5., 15.8., 1.11. Førstkommende deadline er den 1.5.2020

Manuskriptvejledning for Dansk Audiologopædi

 • Indlæg til bladet kan tage afsæt i undervisning og vejledning, anden professionel praksis, forskning, lovbestemmelser, samfundsmæssige forhold, aktuelle begivenheder samt andre forhold med relation til mennesker med kommunikationshandicap eller faglige emner i tale-høre-læsepædagogikken.
 • Synspunkter i artikler og indlæg deles ikke nødvendigvis af bestyrelse og redaktion.
 • For diskussion af artikler og indlæg henvises til ALF's Facebookgruppe.
 • Eftertryk - også i uddrag - kun med forfatter og redaktionens skriftlige tilladelser.
 • Redaktionen vurderer artiklernes lødighed og sproglige læsbarhed, men tager ikke ansvar for det faglige indhold, herunder rigtigheden af referencer mv.

Layout

 • De vejledende retningslinjer for manuskripters udformning er af hensyn til opsætningsarbejdet ikke bindende for, hvordan artiklen præsenteres i bladet.
 • Manuskriptet skal være skrevet i et elektronisk og redigerbart tekstbehandlingssystem.
 • Word-format foretrækkes, men er ingen betingelse.
 • Artiklen skal indledes med en manchet, dvs. en kort introduktion - evt. en sammenfatning af artiklen.
 • Artiklen skal desuden være inddelt i underrubrikker med rubrikoverskrifter.

Sprog

 • Sproget skal være læsevenligt, præcist og klart dansk. Dette gælder, uanset om artiklen beskriver det professionelle arbejde i praksis eller forskning.
 • Retskrivning og tegnsætning følger de normer, der er sat af Dansk Sprognævn i seneste udgave af Retskrivningsordbogen.
 • Redaktionen kan foretage mindre rettelser i manuskriptet (sproglig tilretning, stavning, tegnsætning).

Litteratur

 • Ved direkte henvisning skal der umiddelbart herefter indføjes en parentes med forfatternavn og årstal. Denne kilde skal uddybes i litteraturliste efter artiklen.
 • Bøger og bogafsnit angives med forfatternavn(e), titel og eventuel undertitel.
 • Forfatterne nævnes med efternavn fulgt af et eller flere initialer fra for- og mellemnavn. Ved antologier anføres redaktørens navn fulgt af (red.).
 • Tidsskriftsartikler angives efter samme retningslinjer som bøger. Eventuel årgang, nummer eller periode inden for årgangen angives.
 • Sidst i litteraturlisten angives evt. links til hjemmesider.
  Ud over direkte kildemateriale kan yderligere relevant litteratur føjes til listen.

Forfattere

 • Der medsendes et billede af artiklens forfatter(-e) sammen med en kort beskrivelse, der skal indeholde oplysninger om:
 • Uddannelsesbaggrund
 • Nuværende arbejdsplads og arbejdsopgaver
 • tidligere (relevante) arbejdspladser og arbejdsopgaver
 • Mailadresse
 • hjemmeside
 • tidligere artikler eller udgivelser
 • Hvis artiklen har været indsendt til eller udgivet af andre tidsskrifter, så hvor og hvornår

Redaktion

 • Manuskriptet sendes elektronisk til den ansvarshavende redaktør. Redaktionen kvitterer for modtagelse.
 • Når redaktionen har modtaget et indlæg, vil dette blive læst igennem af et medlem af redaktionen. Hvis manuskriptet skal bearbejdes, vil det blive returneret til forfatteren med nærmere vejledning.
 • Den endelige udgave af indlægget godkendes af forfatteren.
 • Eventuelle tilsagn fra redaktionen om, hvornår indlægget kan forventes bragt, kan ændres i den redaktionelle proces.
 • Audiologopædisk Forenings faglige tidsskrift udkommer ca. 4 gange årligt.
  Som medlem modtager du tidsskriftet elektronisk.
 • Du kan komme i kontakt med ansvarshavende redaktør, Per Nielsen ved at benytte denne e-mail adresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., og med medredaktør, Birthe Wittenhoff Madsen ved at benytte denne e-mail adresse: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi ser frem til at høre fra dig/jer

På vegne af Redaktionen, Dansk Audiologopædi

        

ALF og Fua afholder to kurser i 2020 med fokus på dyspraksi:
"Advanced DTTC workshop" med Edythe Strand i København i juni og "ReST (rapid syllable transition training)" med Dr. Tricia McCabe i september.

Begge kurser er i København og tilmelding til DTTC er åbnet med få pladser tilbage og tilmelding til Rest åbner indenfor få dage.
Se mere her på hjemmesiden.

 

NAS fejre 60 års jubilæum og afholder i år deres konference i Odense maj 13. til 15. maj 2020 og du kan nå at tilmelde dig endnu.

Læs mere om det spændedne program her.

Side 1 ud af 2