SDU alumnet

Kære SDU-alumne (fra audiologi- og logopædiuddannelserne)

Har du tilmeldt SDUs alumnenetværk? Hvis ikke, så skynd dig, der er masser af fordele, f.eks.:

  • Invitationer til lokale netværksarrangementer for alumner fra audiologi- og logopædiuddannelserne ved SDU.
  • Gratis onlineadgang til faglige tidsskrifter
  • Folkeuniversitetet til halv pris – eller helt gratis
  • Bliv inviteret til fagrelevante events
  • Nyhedsbreve

Du tilmelder dig alumnenetværket her: www.sdu.dk/alumnet

09
jan

Webinar: Samtalegrupper for afasiramte

Kære logopæder inden for neurologien. Sæt allerede nu kryds i kalenderen, for den 9/1 2019 kl. 16 afholder ALF webinaret  ”Samtalegrupper for afasiramte”.

Webinaret går i dybden med arbejdet med at klæde frivillige på til at facilitere grupper ved hjælp af et fast koncept og med SCA som hjørnestenen i kommunikationen.

Oplægsholderne vil fortælle om, hvordan læringen fra projektet ”Kommunikation for livet” er blevet anvendt til at skærpe både koncept og undervisningen omkring det i nuværende forløb i Skanderborg Kommune. 

 

Webinaret omhandler bl.a. :

    Hvordan formålet gøres mere tydeligt fra start, og hvorfor det er vigtigt, at de frivillige er helt med på konceptet.

    De frivillige i rollen som facilitator – og vores rolle som logopæder i forhold til at få dem derhen. Det kan være et dilemma som logopæd at navigere mellem, hvad der er bedst for de frivillige, og hvad der er bedst for gruppedeltagerne.

    At skifte rolle fra underviser til coach/sparringspartner. Hvordan giver logopæden feedback uden at tage modet fra de frivillige, hvilke redskaber, metoder og formuleringer er hensigtsmæssige, og hvilke rammer skal skabes for at gøre de frivillige trygge?

På webinaret fortæller logopæderne Mette H. Villadsen & Lene Søbye om, hvordan de har arbejdet videre med løsninger på dette i forhold til udviklingen af konceptet i det forløb, som udbydes i Skanderborg. Derudover reflekteres over fordele og ulemper i forhold til frivillige, som selv har haft en hjerneskade og måske afasi. Brugen af SCA, hvad det kræver at lære en metode at kende og ikke mindst tage den til sig. Webinaret vil være bygget op om erfaringer krydret med feedback fra de frivillige og deltagerne.

Som optakt til webinaret kan artiklen ”Kommunikation for livet” med fordel læses. Artiklen findes i dette nummer af DA.

Du kan tilmelde dig på dette link. Der er åben for tilmelding fra 3/12 2018. Tilmeldingen foregår efter først til mølle princippet, og der er plads til 30 deltagere.

Start dato 09-01-2019
Registration Start Date 03-12-2018
Max Pladser